Sådan plejer du dit parforhold

Forsøg at blive ved med at kunne se tingene fra din partners synsvinkel. Øv dig på at lytte efter, hvad det egentlig er, partneren siger. Tal for dig selv, hvad du oplever og føler. Behandl hinanden som venner. Aftal møder, hvor I kan tale om emner, I skal have afklaret. Tag ikke problemer op i ulvetimen, når I er trætte, på vej ud ad døren eller har travlt. Prioriter at tage tid til at være sammen. Vær opmærksomme på forholdet, når I som par bliver udsat for belastninger og stress: tab af job, sygdom, travlhed med små børn, langtrukne byggeprojekter. http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/familieliv/ECE1513841/saadan-plejer-…

Pas på fire faresignaler, når I taler sammen:

Konfliktoptrapning, f.eks. ved at man siger, at den anden ’altid’ gør et eller andet eller bringer nye problemer ved den anden ind i diskussionen.

Nedgøring, f.eks. ved at man taler nedsættende om den andens egenskaber, udseende, familie eller evner, når I diskuterer.

Negativ fortolkning, f.eks. ved at man tror det værste, når et emne tages op, eller læser en negativ mening ind i det, den anden siger.

Tilbagetrækning, f.eks. ved at man går, begraver sig i tv, computerskærm eller bog, er tavs eller på anden måde melder sig ud, hver gang en konflikt skal løses.

Søg hjælp, hvis det går i hårdknude.

Advertisements
This entry was posted in Parforhold. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s